Selecteer een pagina

Ik ben afgelopen weekend aan een vervroegde lenteschoonmaak begonnen in huis.
Waarom zet ik er ‘in huis’ bij eigenlijk? Waar anders?

Ik ben nog láng niet klaar. Wel heb ik al een aantal dingen ontdekt. Eén daarvan is dat ik kennelijk al aan hamsteren deed, voordat de epische doven-talk Irma Sluis het zo magnifiek uitbeeldde op het podium naast Mark

Zo heb ik genoeg plastic insteekhoesjes om vijf kassamedewerkers mee af te schermen, vijftien verschillende opschrijfboekjes, drieënveertig dezelfde pennen (dat mag, die zijn van Muji en niet in NL te koop), een heleboel USB-achtige stekkertjes en een collectie ansichtkaarten die ik verstuurd had moeten hebben.

In de trapkast vond ik drie enorme verpakkingen havermout, twee bussen kaneel, negentien mini-blikjes kikkererwten, drie voetbalpompjes, afgestompt stoepkrijt en een heleboel verschillende reserve lampjes waarvan ik niet weet of ik er ook een bijpassende lamp voor heb.

Ik schaam me voor mijn verzamelwoede en mijn onoverzichtelijke voorraad.

Hoewel…. Ik vond ook een niet eerder gezien familie-pak wc papier. Die kan nog wel eens van pas komen.
Zeker toen ik hoorde dat mijn zus in Amsterdam-Zuid nog steeds geen wc-papier kan kopen bij de AH.
Gelukkig wist Joep mij te vertellen waarom: ‘in Zuid wonen allemaal kakkers’.

wie wat bewaard die heeft wat