Selecteer een pagina

Ik wilde dit Elsemiekje beginnen met de zin ‘ik vind het tot nu toe best OK: verplicht thuisblijven zonder enkelband’. Ik deed het niet omdat ik het vergezocht vond, die enkelband.
Wij mogen nog best veel doen buiten, zeker vergeleken met bijvoorbeeld Spanje, Italië en Groot-Brittannië.
Ik hoorde van een vriendin met familie in Italië, dat je daar niet meer naar buiten mag voor een frisse neus. Je mag alleen de noodzakelijke boodschappen doen en naar het postkantoor.
Ook in Groot-Brittannië moeten mensen thuis blijven en mogen ze alleen naar buiten voor essentiële boodschappen.
Ik las net op Daily Mail online (1x per dag, dat mag) dat sommige politieagenten het woord ‘essentieel’ wel heel letterlijk nemen. Die wilden een lokale winkel verbieden om chocolade paaseieren te verkopen. Want: verre van noodzakelijk.

Nu wil ik hier best een discussie aangaan over de noodzakelijkheid van chocola, maar ik wil eerst even terug naar de enkelband.
Die is toch wel relevant. Ik las namelijk ook dat er vanwege de corona-crisis een tekort is aan enkelbanden.
Dat is een probleem voor criminelen die anders tijdelijk naar buiten zouden mogen, want die moeten nu binnen in de gevangenis blijven.

Ik weet wel een oplossing: als de ex-gedetineerden die al een enkelband hebben die nu inleveren, moeten ze gewoon verplicht thuisblijven zonder enkelband.

Net als wij.

Ik zie het probleem niet hoor.