Selecteer een pagina

over mij

‘Genoeg over mij. Wat vind jij van mij?’
(broer van martine)

mijn eerste keer beeldtaal-grapje

het eerste boek waarvan ik niet kon slapen

wie is verliefd op taal?

Elsemieke Beekwilder.

Geboren in Amsterdam.

Ik houd van humor, goeie energie en Tony Chocolonely karamel-zeezout (die oranje).

mijn eerste keer beeldtaal-grapje

het eerste boek waarvan ik niet kon slapen

Mijn eerste eigen stukje dat voelde als eigen

Joepie van 18 april 2018

‘Weermensen hebben het weer mis’

Weermensen zitten er altijd naast
Ik denk dat weermensen niet precies zeggen wat voor weer het wordt, omdat ze bang zijn dat hun voorspelling niet uitkomt. Zij zijn natuurlijk afhankelijk van de informatie van satellieten. En ook satellieten kunnen het mis hebben. Dan heten ze een ‘satellniet’. Weermensen zitten er dan weer naast.

Met de economie gaat het weer beter
Onze economie heeft baat bij stabiel en goed weer. Daarom geloof ik dat weerberichten eigenlijk door politici worden geschreven – zij weten als geen ander hoe je voor mooi weer speelt. Als het KNMI dus lekker positief blijft, groeit onze economie en gaat het Nederland voor de wind. Ha, nu weet ik eindelijk wat politici bedoelen als ze spreken over een gunstig economisch klimaat.

Waarom weermensen wollig wauwelen
Ook krijgen weermensen de instructie om vaag te blijven in hun voorspellingen, omdat hiermee aanslagen worden voorkomen. Ik heb ergens gelezen dat bommen plaatsen het beste werkt bij bewolking. Mijn theorie is dat weermensen daarom altijd zo onduidelijk zijn over bewolking. Ze zeggen meestal dat de wolken ‘hier en daar’ kunnen zijn, en dat zijn lastige coördinaten voor de gemiddelde terrorist.

Ik zou willen dat het weer beter wordt!

mijn eerste stukje in de krant