Selecteer een pagina

Ik wilde gisteren een Elsemiekje schrijven over Trump. Leek me een mooi vervolg op de asociale Dick van dinsdag die mij omver liep in de buurtsuper.

Mijn dag vulde zich echter anders.

Samen met Hélène uit Egmond ben ik, ieder in haar eigen auto en met handschoentjes aan, langs allerlei verzorgers gereden om de lekkerste gevulde chocola-eitjes van Noord-Holland uit te delen.

Dat ging zo.

Ad is directeur bij een grote zorginstelling in Brabant. Ad en ik zijn eerstejaars aan de ITIP opleiding en in onze mailgroep deelden we hoe het met ons gaat. Ad deelde vooral zorgen. Niet over zichzelf, niet over zijn kinderen, niet over zijn vrouw maar over zijn medewerkers en cliënten.
Medewerkers die zich kapot werken, medewerkers die ziek zijn, cliënten die ziek zijn, mondkapjes die op zijn….. Ad duwde me uit mijn bubbel waarin mijn uitgroei op dat moment het ergste was.

Ik wilde wat doen voor de mensen die zoveel zorgen en dankzij Hélène kwamen we bij thuiszorgmedewerkers uit. En bij een geweldige chocolatier uit Zaandam www.bonbonatelierlimmen.nl die ook iets goeds wilde doen (al vind ik dat iedereen die chocolade maakt sowieso al goed werk doet, maar dat terzijde).

Zo konden we 220 doosjes tjokvol handgemaakte chocolade eitjes uitdelen aan de zorgers van een bejaardentehuis, aan huisartsenpraktijken in Egmond, IC medewerkers in het Alkmaarse ziekenhuis en begeleid wonen-medewerkers.

Verzorgers die 100x per dag aan mensen met een beperking moeten uitleggen dat ze niemand mogen aanraken en nergens naartoe mogen. Verzorgers die hopen dat ze niet besmet raken. Verzorgers die onder druk staan. Eén van deze verzorgers zei: ‘we doen ons best om iedereen te helpen, maar het is wel zwaar. We voelen ons echt gesteund hierdoor.’

En Ad? Ad kan dankzij een donatie uit Noord-Holland een hele berg chocolade paashazen kopen voor zijn medewerkers in Brabant en blijft hopen op verbetering van de situatie. Vooral voor zijn medewerkers.

Gisteravond na een middagje ontzorgen moest ik denken aan onderstaand grapje van de website Taalvoutjes.nl

#welatenhetnietzoverkomen #blijfnogeventhuis