Selecteer een pagina

Ik weet nog hoe Youp van ‘t Hek in 1989 met een paar rake grappen Heineken’s alcoholvrije Buckler zo uit het supermarktschap duwde.
Youp vertelde alleen maar dat hij een enorme hekel had aan Buckler-drinkers. Dit was voldoende om de verkoopcijfers net zo laag te krijgen als het alcoholpercentage. Niemand wilde gezien worden met dat afgezeken bier. Exit Buckler.

Dertig jaar later is 0.0 bier van dezelfde brouwer zó populair dat het nu in kratjes verkocht kan worden.
Youp heeft hier niks mee te maken. Grappig: Youp kan nu juist reclame maken voor 0.0 want Youp mag niet meer drinken van de dokter.
Het kan verkeren.

Zo ook met Corona bier. Ik denk: Corona wordt binnenkort Desperados want niemand wil gelinkt of herinnerd worden aan dat vreselijke virus.
Toen naar buiten kwam dat de productie van Corona werd stilgelegd, concludeerden de media dan ook dat dat wel moest komen door een sterk gedaalde vraag.
Integendeel. De vraag naar Corona en naar ander bier is enorm, maar de Mexicaanse regering heeft alle niet-essentiële fabrieken stilgelegd.
De brouwer van Corona wacht nu tot de overheid bier als ‘onmisbaar, agro-industrieel product’ aanmerkt en gaat dan als een malle door met brouwen.
Ook met Corona.

Never let a good crisis go to waste zei Churchill. Voorlopig doet Corona-bier erg zijn best